lørdag 27. mars 2010

Back to the 80's and NRL (national rudgby league)


Da var det søndag igjen, og dermed snart slutt på en fantastisk helg. Her kommer en liten oppdatering fra helgen. På torsdag 25. mars var vi på 2. runde av norskquizen, arrangert av Ansa. Laget vårt ligger nå fortsatt på en 8. plass, noe vi er svært lite fornøy med. Det gjelder tydligvis å holde seg oppdatert på norke nyheter for å scoore høyt på quizen. Men uansett - det var kjempegøy denne gangen også. Fredag 26. mars var vi invitert til 80 talls party i West End (vi bor også i denne suburben), så det var bare rett borti gata. Før festen dro vi til noen norske venninner og spiste taco og gjorde oss klare for kvelden. Jeg hadde kjøpt en nydelig og kingsize dongerijakke tidligere på dagen. Alle hadde kledd seg ut, og det var god stemning!!

Julie (fra Uib, går på UQ) med en kasettspiller fra 80- tallet
Taco hos Julie og Helene før festen:
F.V.: Randi, meg, Karianne (går på QUT), Lillian (går på QUT), kjæresten til Lillian, en tysk gutt, Betsy (går på QUT) og Julie (UQ)
Randi og meg i finstasen
Welcome back to the 80's

NRL
Søndag 28. mars var dagen for rugby-kamp. Det var Baroncos (Brisbane) på hjemmebane mot New Zealand Warriors. Kampen startet kl 1 på dagen, men vi møtte opp på en bar og fikk gratis mat før kampen. Dette var i regi av QUEST ("klubb" for internasjonale studenter på UQ), så vi var mange internasjonale studenter som skulle på kampen. Rugby er en av de største sportene her nede, og stadion var ENORM! Det ble sagt at NRL er den største rugbykonkurransen i verden!! Det var Baroncos fans og warriors fans over alt med flagg, ansiktsmaling og det hele. I tillegg var det masse cheerleaders og masse maskotter i alle farger som hoppet rundt på diselinjen. Stemingen på stadion var helt fantastisk og været var nydelig. Jeg satt ved siden av lederen i QUEST, som er fra Australia, så han forklarte meg reglene underveis. Det er en ganske rar sport, men utrolig morsomt å se på. Hvert lag har mange spillere hver på banen (husker ikke hvor mange men ca 12?) og skal scoore ved å komme seg gjennom til andre siden av banen og fysisk putte ballen ned på gresset. Dette får laget 4 poeng for. Deretter får laget som scooret en ekstra sjanse til å sparke ballen fra midtbanen i mål som er mellom to høye stenger, for deretter å få 2 nye poeng. Hvert lag får ha 6 taklinger før de må sparke ballen til motstanderene. Innad i laget får spillerne bare kaste bakover, men de kan sparke ballen fremover. Did this made any sence to you at all?! Hvertfall var det veldig gøy å se på, selv om hjemmelaget, Baroncos tapte så det suste mot Warriors. Stillingen ble 48 - 16. Så det var mange sure Boroncos supportere på vei hjem.






Meg, Saszkia (tyskland) og Julia (tyskland)

Silje foran Brisbane NRL stadion
Silje, Kristin (venninne av Silje), Saszkia og Julia


1 kommentar: